Apteekkari Lotta Lehtisen ratkaisu toi riskiryhmille oman erillistilan

Lahden Keskusapteekin apteekkari Lotta Lehtinen aloitti yrittäjänä Aleksanterinkadun apteekissa elokuussa 2019. Poikkeuksellinen kevät on vaikuttanut kaikkeen toimintaan ja myös apteekeissa korona on vaatinut uudenlaisia toimintatapoja. Lehtinen ehti ensimmäisenä napata idean ja prototyypin riskiryhmiin kuuluvien erillistilasta. Nyt apteekin omassa tilassa voi asioida turvallisesti ilman huolta.

Lehtinen oli kerännyt kokemusta jo ennen omaa yritystään mm. esimiehenä eri apteekeissa ja sairaala-apteekin vastaavana proviisorina. Hän kertoo, että farmaseutin ja proviisorin työ on mielenkiintoista ja siinä saa käyttää omaa osaamistaan laajasti asiakkaiden hyväksi.

– Työ on suurelta osin asiakaspalvelua, ja koska apteekki on matalan kynnyksen paikka terveydenhuollon ammattilaisten kohtaamiseksi, näemme hyvin paljon erilaisia ihmisiä ja autamme heitä monissa vaihtelevissa tarpeissa. Apteekkarin työtehtävät vaihtelevat taas suuresti. Suuri merkitys on apteekin koolla. Itse teen kaikkea ja välillä olo on kuin yleismies Jantusella, Lotta Lehtinen naurahtaa.

Yrittäjänä parasta on vapaus ja vastuu

Asiakaspalvelun lisäksi Lotan työ on johtamista ja organisointia sekä tulevaisuuden suunnittelua kuten muillakin yrittäjillä. Viranomaismääräysten toteuttaminen ja valvominen on tärkeä osa työtä.

– Yrittäjänä minua motivoi se, että on vastuuta ja vapautta. On vapaus tehdä ja on vastuut hoidettavana. Kun sain tiedon apteekkiluvasta, ensimmäinen ajatukseni oli, että mahtavaa, musta tulee työnantaja! Työnantajana oleminen ei suinkaan ole helppoa. Se on herättänyt itseasiassa moninaisia ajatuksia, mutta olen iloinen siitä, että pystyn tarjoamaan ihmisille töitä.

Lotan toiveena on kehittää edelleen omaa apteekkiaan, henkilökunnan osaamista ja totta kai unelmana on kasvaa. Lahden seudun Yrittäjänaisiin Lotta liittyi vuodenvaihteessa. Ensimmäinen tapaaminen oli sopivasti naistenpäivän aamukahvit kaupunginjohtajan luona. Järjestöltä hän toivoo verkostoitumista ja yhteisiä tapaamisia, kenties yrittämiseen liittyviä luentoja tai matkoja suurempiin tapahtumiin.

Apteekkari keksi idean palvella asiakkaitaan vieläkin paremmin

Kevät 2020 jää varmasti kaikkien mieleen korona-keväänä. Poikkeuksellinen tilanne vaati nopeita ratkaisuja. Lehtinen mietti, miten riskiryhmiin kuuluvia voisi palvella paremmin ja löysi idean erillisestä palvelupisteestä. Lotta kertoo ottaneensa ensimmäisen prototyypin itselleen ja nyt hän on pystynyt tarjoamaan erillisen palvelutilan riskiryhmiin kuuluville asiakkaille jo viiden viikon ajan.

– Tärkeintä on tehdä kaikki voitava, jotta työntekijät pysyvät terveinä ja että asiakkaat voivat asioida turvallisesti. Tällä ratkaisulla on saatu paljon hyvää palautetta. Toivon myös, että jään asiakkaiden mieleen ja asiakaskunta kasvaa uuden palvelun kautta, Lotta Lehtinen summaa yhteen.

Lahden Keskusapteekki
Mariankatu 12, Mariankadun ja Aleksanterinkadun kulma
Puh. 03 7822020
www.lahdenkeskusapteekki.fi

Teksti ja kuvat: Petra Ruonakoski

Yhteistyössä