Yrittäjän mottona on elämä kantaa

Joulukuun blogivieraana tapaamme Marika Halttusen – yrittäjän Moremix -vaateliikkeestä. Yrittäjä on innoissaan uudesta liiketilasta – takanapäin on vauhdikas syksy muuttoineen.


Marika Halttusella on riittänyt vauhtia tänä syksynä. Moremix muutti syyskuussa Sokoksen talosta tien toiselle puolelle Hämeen- ja Rautatienkadun kulmaukseen. – Liike avasi ovensa syyskuussa entisissä Voglian tiloissa ja olemme innoissamme uusista tiloista, Marika Halttunen hehkuttaa.

Liike keskittyy jatkossakin yksilöllisten vaatteiden tarjoamiseen asiakkaille. Olemme ketjuista riippumaton palveleva naisten vaateliike. Tarjoamme pukeutumispalveluita ja tyypillinen asiakkaamme on aikuinen työssäkäyvä nainen. Asiakas kertoo tullessaan mitä etsii ja me tuomme sopivaa sovitettavaa sovituskoppiin, Halttunen kertoo palveluistaan.

Kielitieteilijästä vaatealan yrittäjäksi

Marika on koulutukseltaan filosofian maisteri, kielinään ruotsi ja saksa. Yrittäjäkokemusta on kertynyt 1990-luvun puolivälistä alkaen, kun hän valmistui kääntäjäksi. Moremixin liiketoiminnan hän osti vuonna 2013.
Vaihto vaatealalle kävi nopeasti kun sopiva yritys tuli vastaan ja hyppy kääntäjän työstä vaatealan yrittäjäksi oli lopulta helppo. – Pitää olla palo tekemiseen. Halusin jotain muuta, kuin kotona kirjoittamista. Esteettisyys ja
ihmisten kanssa tekeminen kutsuivat. Halusin toimivan yrityksen ja päätös oli selkeä kun tämä liike tuli vastaan.

– Ensikokemus Lahden seudun yrittäjänaisista tuli yrityskummini Marketta Iso-Kuortin kautta. Liityin Lahden seudun yrittäjänaisiin pian Moremixin yrittäjäksi ryhdyttyäni. Alussa etsin tietoa ja sain neuvoja verkostolta.
Olisin yrittäjänaisten toiminnassa enemmänkin mukana, mutta lapset ovat vielä pieniä ja harrastavat paljon, kolmen lapsen äiti kertoo. Vapaa-ajalla energiaa ja vastapainoa työlle tuovia asioita ovat perhe, koira ja lukeminen.

Lämpimiä sävyjä, kultaa ja beigeä

Uuden liiketilan kauniit isot ikkunat avautuvat kadulle ja liike on sisustettu joulutunnelmiin. Esillä on tyylikkäästi vaatteita sisä- ja ulkopukeutumiseen. – Tällä hetkellä esillä on lämpimiä sävyjä, beigeä ja metalleista kultaa. Pikkujoulukausi on ohitse ja punaista olisi voinut ostaa enemmänkin, yrittäjä toteaa. Kiitollisena hän nostaa esiin myös työntekijänsä Sarin, jolla on pitkä kokemus asiakkaista ja liikkeestä. Mietimme yhdessä Sarin kanssa asiakaskuntaamme palvelevia tyylejä ja ideoita ostoilla.

Työn parhaista puolista yrittäjä nostaa esiin monipuolisuuden ja ihanat asiakkaat. – Tässä työssä ei pääse kyllästymään – eri merkeiltä tulee uusia mallistoja, joiltain jopa kuusi kertaa vuodessa. Yrittäjän vahvuuksina
Marika nostaa esiin sisukkuuden ja rohkeuden tehdä asioita omalla tyylillään. Yrittäjänaisille Marika lähettää terveisiä: “Mottonani on: elämä kantaa, kaivetaan itsestämme rohkeutta tehdä asioita, luotetaan siihen ja sillä pääsee aika pitkälle monessa asiassa.”

Yrittäjä: Marika Halttunen
Motto: Elämä kantaa
Yritys: Moremix Rautatienkatu 18
www.moremix.fi
facebook @moremix


Yhteistyössä